torsdag den 28. maj 2015

Refleksionsspørgsmål

  • Hvordan og hvorfor bruge didaktik i en pædagogisk kontekst?
En måde at kunne tilrettelægge sin aktivitet ift. sin målgruppe. Vha af modellen får man klarhed over hvad det er man gerne vil opnå og hvordan man vil opnå det.
  • Hvad tænker du/I om pædagogen som didaktiker?
Vi tænker at det er et godt redskab i den pædagogiske hverdag, da det som sagt giver en klarhed over målet med aktiviteterne.
  • Hvilke fordele og ulemper er der ved at bruge didaktiske modeller, som en del af det pædagogiske arbejde i institutionerne?
Fordelene ved SMTTE-modellen er at få mere klarhed over aktiviteten, formålet med den, samt refleksioner egne tiltag og de tegn de viser. 
Ulemperne ved modellen kunne være at man som pædagog bliver for målrettet og dermed   overser børnenes egne tiltag og tegn, og dermed ‘glemmer’ at følge deres initiativ. 

Hilsen
Heidi, Simon, Anders, Lasse og Anne. 

SMTTE Modellen

Vi har i dag fået til opgave at udføre en SMTTE model, ud fra den målgruppe som vi skal have med at gøre i dette modul. Her er vores eksempel :)

Case:
Vi har med en børnegruppe fra 2. klasse at gøre der er inaktive og sidder meget indendørs. De ikke har den store interesse i udendørs aktiviteter, og kender ikke meget til udelivet, og dette vil vi gerne være med til at give dem mere viden om, og forhåbentlig få gjort mere interessant. Måden vi vil gøre dette på, er bl.a. med hjælp fra SMTTE Modellen, som i kan se herunder.


Sammenhæng:
At få børn ud i naturen og give dem et kendskab til madlavning fra bunden og fødevarehåndtering.


Mål:
Vi vil gerne lave mad over bål med børnene, da vi gerne vil lærer dem om madlavning fra bunden, fødevarer håndtering, samarbejde, brugen af redskaber og sikkerheden både om bålet og med div. Redskaber, samt at opnå en grundlæggende viden om hvordan man begår sig i naturen.


Tiltag
  • Vi giver børnene mulighed for at behandle fødevarer.
  • Vi laver bål og madlavning over bål.
  • Vi giver børnene viden om naturen og det at opholde sig i det, bålet, fødevarer håndtering, madlavning.
  • Vi giver børnene mulighed for at bruge sanserne ift. madlavningen.


Tegn
  • At børnene fortæller om tiltagene.
  • At børnenes fantasi udfolder sig med udgangspunkt i tiltagene.
  • At børnene genkender sanseoplevelserne i sammenhæng med aktiviteten.


Evaluering
  • Interview med børnene undervejs og bagefter(fx ved at lade dem tage billeder/videoer af det de synes er spændende)
  • Observation af børnene(reaktioner, kropssprog)
 
Modellen kan vi først få brugt og prøvet når vi kommer ud på tur med børnene, men det var stadig rigtig spændende at skulle prøve at tænke de forskellige områder ind i vores planlægning og formål med aktiviteterne. Vi glæder os til at prøve det i praksis :)
 
Hilsen Heidi, Lasse, Anne, Simon og Anders :)


 

Velkommen :)

Hej alle kære læsere :)

Velkommen til vores blog!
Vi er 5 pædagog studerende, der er i gang med vores 3. Modul på UCN Aalborg.

På denne blog vil der løbende komme indlæg der omhandler Didaktik og Friluftsliv. Vi ser rigtig meget frem til, at skulle ud og prøve en masse sjove og spændende udendørsaktiviteter igennem dette modul, som at klatre i træer, sejle kano, og på en "back to basic" tur midt i juni :)

Samtidig vil der være noget praktisk teori, der støtter op om vores aktiviteter.

Vi håber i får lyst til at følge med i vores eventyr, da vi er sikre på dette modul har en masse spændende teori og praksis, der skal hjælpe os på vores vej til at blive gode pædagoger :)